Nyt byggeri på vej på Bymidten

"Med projektet får vi et byggeri, som vil udvide handelsaksen fra bymidten og ned mod stationen. Dermed får vi skabt en sammenhæng mellem by og station, og nyt liv omkring det gamle posthus."

For 10 år siden lukkede posthuset i Værløse Bymidte, og siden er bygningen ikke blevet brugt permanent af nogen. Det ændrer sig nu. Inden for få år vil en ny bebyggelse med både erhverv, gerne en cafe og boliger skabe mere liv til bymidten. Det forudser formanden for Udvalget for byudvikling og bolig, Egil Hulgaard (C):

 

”Med projektet får vi et byggeri, som vil udvide handelsaksen fra bymidten og ned mod stationen. Dermed får vi skabt en sammenhæng mellem by og station, og nyt liv omkring det gamle posthus. Derudover vil det naturligvis også give mere liv til Bymidten, at der bliver bygget cirka 40 attraktive, bynære og stationsnære boliger, fortæller Egil Hulgaard.

 

Lokalplanen for Posthusgrunden blev vedtaget af enigt byråd den 31. oktober efter, at den havde været i høring fra den 7. juni til den 26. august 2018. Der blev holdt et borgermøde i slutningen af juni.

 

”Vi har modtaget syv høringssvar til sagen, og vi har imødekommet flere af høringssvarene ved at lave justeringer i planen. Så jeg synes, at vi i sidste ende står med en rigtig god plan, som vil sikre gode boliger og et skub i udviklingen af Værløse Bymidte”, siger Lene Bang (A), næstformand i Udvalget for byudvikling og bolig.

 

Begge politikere er glade for, at der blev lavet skyggediagrammer, hvor de selv og borgerne kunne se, at bygningen er placeret på en måde, hvor der tages hensyn til de omkringliggende bygninger. De er også tilfredse med, at de ekstra parkeringspladser, som kommer i forbindelse med de nye boliger og erhvervslokaler etableres i bygningens kælder.

 

Fakta:

  • Furesø Byråd satte i juni 2015 grunden med det tidligere posthus i offentligt udbud for at få byudviklet området.

  • Projektet, som Lokalplan 139 tager udgangspunkt i, kom frem i en ekstra udbudsrunde, fordi første runde ikke havde projekter med høj nok kvalitet til, at kommunen ville sælge ejendommen.

  • Med lokalplan 139 og Tillæg 2 i Kommuneplan 2017 kommer der en ny bebyggelse med både erhverv, gerne en cafe og boliger på Posthusgrunden, Bymidten 70-72.

  • Det bliver muligt at bygge op til 5.100 m² med en underetage til parkering i op til 3.000 m².

  • Bebyggelsen vil have varierende højde fra 1 til 6 etager foruden underetagen.

  • Den højeste del af bygningen bliver 25 meter, men vil pga. terrænets lavning betyde, at bygningen dér bliver én meter lavere end bebyggelsen, som blandt andet huser Kvickly.

Kontakt

Furesø Kommune

Tlf.: 7235 4000
Mandag-fredag kl. 10-14
Torsdag dog kl. 10-17

Kontakt Borgerservice

Akut - kontakt uden for åbningstid

Find Furesø Kommune på instagram  Følg Furesø Kommune på facebook  Følg Furesø Kommune på LinkedIn

Furesø Kommunes EAN-numre 
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190

Egil Hulgaard
Skovbovænget 83B
3500  Værløse
E-mail: efh@furesoe.dk
Mobil.:  2151 8188
Lene Bang

Farumgårds Allé 16
3520 Farum    
E-mail: lba1@furesoe.dk
Tlf.: 2148 2223