Motionsruter

Billede af mand der løber mod træ
Foto: Colourbox
Motion i naturen er sund for både krop og sjæl, og i Furesø Kommune er der rig mulighed for at motionere i skønne naturomgivelser. På denne side finder du en oversigt over kommunens forskellige motionsruter, der varierer i både længde og sværhedsgrader.

Farum Søsti

Farum Søsti er en 10 km lang rute omkring Farum Sø. For hver hele kilometer er der stillet en sten op, hvor der er hugget et relief af et dyr eller en plante ind i stenen. Alle de 11 dyr/planter er typiske for området. Det er kunstneren Olav Johannisson, der har hugget motiverne ind i stenene.

Furesøturen

Ruten er meget alsidig og byder på skov, udsigt over Furesøen og meget kuperet terræn. Ruten kan både gås, løbes og cykles. Der er flere P-pladser langs Nørreskoven.

Ryget

Ruten er alsidig med skov og udsigt over Farum Sø. Ruten kan både gås, løbes og cykles. Ruten er let kuperet og kan benyttes af gangbesværede.

Søndersø rundt

Ruten rundt om Søndersø er en meget varieret og smuk rute. Der er mulighed for at komme turen rundt fra tre startsteder. Ruten er en hjertesti, som er en afmærket motionsrute, hvor der langs ruten er opsat skilte med Hjerteforeningens logo. Stien kan anvendes hele døgnet og af alle. Se mere på www.hjertestier.dk.

Jonstrupruten

Ruten går gennem smuk natur, og man kommer bl.a.  forbi en gammel stensætning. Der er parkeringsplads ved indgangen til Jonstrupvang. Ruten kan benyttes af gangbesværede og folk med barnevogn.

Bronzeruten

Ruten fører dig gennem smuk natur og forbi en bronzehøj samt Kirke Værløse Kirke, som er en af Danmarks ældste kirker.

Motion i Hareskovene

"Motion i Hareskovene" er navnet på en folder, som Furesø Kommune har udviklet i samarbejde med Skov - og Naturstyrelsen. Folderen indeholder kort over Hareskovene og giver bl.a. et bud på en motionsrute, "Motionsruten i Egebjergene",  der med sit "bjergrige" terræn  er velegnet til sjov motion for børn.

Naturruter

På Udinaturen.dk kan du se en række naturruter på et kort. Du har også mulighed for at søge andre kategorier frem - f.eks. bålpladser.

Husk også at se kort over Nørreskovruten og Kultur Naturguiden i Værløse under relevante filer

Sidst opdateret 16. oktober 2017

Kontakt

Center for Borgerservice, Kultur og Erhverv

Borgerservice

Tlf.: 7235 4000
Skriv til os via Digital Post (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)

Kultur og Idræt

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 4730
Skriv til os via Digital Post (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)

For pressen

Siden refererer til et pdf-dokument. Læsning kræver Adobe Reader.