Topbillede til fanebladet borger

Hjertesygdomme

Blodtryksmåler
Furesø Kommune har en række tilbud til borgere med hjertekarsygdomme, der skal hjælpe dig til at få en bedre hverdag. Tilbuddene er en del af dit behandlingsforløb, og du skal henvises fra din læge eller hospitalet.

Efter henvisning sammensætter vi et tilbud ved en indledende samtale og forundersøgelse. Kontakt Genoptræningscenteret for at høre nærmere.

Tilbuddet kan indeholde:

Hjerteskole 

Kursusforløb på seks gange for dig, der vil opnå mere viden om din sygdom og behandling. Du lærer også om betydningen af mad, motion og andre faktorer, når du fejler noget med hjertet. Du får desuden inspiration til en sund livsstil i relation til hjertesygdom. Vi kommer også ind på dine rettigheder. 

Du skal være indstillet på at dele dine erfaringer vedrørende hjertesygdom med andre i en gruppe. Gruppen er på max 10 deltagere og deltagelse kræver henvisning fra lægen.

Motionsvejledning

Få inspiration og gode råd til, hvordan du kan bevæge dig mere i hverdagen. Få hjælp til at finde et motionstilbud, der passer til dig. Fysioterapeuten kan også tage højde for evt. andre sygdomme.

Hjertetræningshold

 

Her træner du målrettet på et hold med instruktion med henblik på at forbedre din kondition og styrke. Samtidigt får du viden om motion og diabetes. Du prøver også forskellige træningsformer.

Kostvejledning

Hvis du har hjertesygdom / åreforsnævringssygdom, har du mulighed for at få individuel kostvejledning hos kommunens kliniske diætist. Der fokuseres på kostens betydning ved hjerte-kar sygdom. Henvisning skal ske via egen læge. Læs mere om kostvejledning.

Hjælp til rygestop

Rygning er særligt skadeligt for hjertepatienter. Du kan få hjælp til rygestop på et rygestopkursus. Læs mere om rygestopkurser.

Øvrige tilbud i kommunen

Pleje og omsorg

Hjemmesygeplejen giver sygeplejefaglig vejledning og hjælp, fx om medicin. Kontakt hjemmesygeplejen.

Socialrådgivning

Du kan altid henvende dig i Jobcenteret og få vejledning om din jobsituation, sygedagpenge, fleksjob og lignende.  

Læs mere om hjertekarsygdomme
Hjerteforeningen 
Patienthåndbogen

Sidst opdateret 13. september 2017

Kontakt

Genoptræningscenteret

Paltholmterrasserne 47, st.
3520 Farum

Tlf. 7235 5780
Bedste træffetid kl. 8 – 12
Skriv til os via Digital Post


Find Genoptræningscenteret på Google Maps