Topbillede til fanebladet borger

Diabetes

Diabetes
Har du diabetes? Furesø Kommune tilbyder træning, diabetesskole, kostvejledning, bevilling af hjælpemidler mv.

HenvisningHenvisning

Furesø Kommune har en række tilbud til borgere med type 2-diabetes, der skal hjælpe dig til at få en bedre hverdag. Tilbuddene er en del af dit behandlingsforløb, og du skal henvises fra din læge eller hospitalet.

Efter henvisning sammensætter vi et tilbud ved en indledende samtale og forundersøgelse ud fra nedenstående tilbud. Kontakt evt. Genoptræningscenteret for at høre nærmere.

Furesø Kommunes tilbud til diabetikere:

Vi skræddersyr tilbud til borgere med type 2-diabetes ud fra disse tilbud:

Tilbud  
 Motionsvejledning
Få inspiration og gode råd til, hvordan du kan bevæge dig mere i hverdagen. Få hjælp til at finde et motionstilbud, der passer til dig. Fysioterapeuten kan også tage højde for evt. andre sygdomme. Du skal henvises af din læge.            
 Sportssko

 Diabetes-træningshold
Her træner du målrettet på et hold med instruktion med henblik på at forbedre din kondition og styrke. Samtidigt får du viden om motion og diabetes. Du prøver også forskellige træningsformer. Du skal henvises af din læge.

 Seniorer til træning
 Diabeteskursus           
Du skal være indstillet på at dele dine erfaringer vedrørende diabetes med andre i en gruppe. Gruppen er på ca.10 deltagere. I mødes over flere mødegange, og der vil være opfølgning. Du skal henvises af din læge.
 Diatebes æble
 Kostvejledning            
Hvis du har type 2-diabetes, har du mulighed for at få individuel kostvejledning hos kommunens kliniske diætist. Der fokuseres blandt andet på kostens betydning for dit blodsukker og dine mad- måltidsvaner. Henvisning skal ske via egen læge eller diabetes-teamet. Læs mere om kostvejledning.
 Vand
 Hjælp til rygestop            
Rygning er særligt skadeligt for diabetikere. Du kan få hjælp til rygestop på et rygestopkursus. Læs mere om rygestopkurser.
 Cigaretskod

Øvrige tilbud i kommunen

Pleje og omsorg

Hjemmesygeplejen giver sygeplejefaglig vejledning og hjælp, fx om sår, blodsukker, medicin mv. Kontakt hjemmesygeplejen.

Hjælpemidler
Diabetes

 

 

 

 

Kontakt visitationen og hør mere om dine muligheder, omkring fx fodtøj, teststrimler til at måle blodsukker mv. Læs mere under hjælpemidler.

Socialrådgivning

Du kan altid henvende dig i Jobcenteret og få vejledning om din jobsituation, sygedagpenge, fleksjob og lignende. Læs mere om Jobcenteret.

Læs mere om diabetes
Forstørrelsesglas

Diabetesforeningen
Patienthåndbogen

 

Sidst opdateret 13. september 2017

Kontakt

Social- og Sundhedssekretariatet

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 4000

E-mail: sundhed@furesoe.dk


Find Social- og Sundhedssekretariatet på Krak

Genoptræningscenteret

Paltholmterrasserne 47, st.
3520 Farum

Tlf. 7235 5780
Bedste træffetid kl. 8 – 12
Skriv til os via Digital Post


Find Genoptræningscenteret på Google Maps