Topbillede til fanebladet borger

Demens - et problem i hverdagen

Ældre par i skoven
At blive ramt af en demenssygdom berører ikke kun den person, der får sygdommen, men hele familien. Det kan være svært at vide, hvad man stiller op ved dagligdagens små problemer og der opstår mange spørgsmål hen ad vejen. Nedenfor kan du læse, hvad Furesø Kommune kan tilbyde.

Hjælp og støtte til personen, der har en demenssygdom

Der er forskellige muligheder for støtte alt efter hvilke behov den enkelte har.

At være aktiv og sammen med andre, er vigtigt for alle, også når man har en demenssygdom. Du kan komme på aktivitetscentrene eller et visiteret dagtilbud. Snak med visitationen eller demenskoordinatoren om hvilke tilbud, der passer dig.

Råd og vejledning

I Furesø er der en gruppe af medarbejdere, der kan give råd og vejledning i forhold til jeres situation. Demenskoordinatorer og visitationen kan hjælpe med at formidle kontakten.

Hvis du under udredning på hukommelsesklinikken giver tilladelse til de kontakter kommunen, vil du blive tilbudt et hjemmebesøg, efter du har fået stillet diagnosen.

Åben demensrådgivning

Hvis du eller din pårørende har en demenssygdom, har I mulighed for at få en snak om livet med demens med demenskoordinatoren/demenskonsulenten.

Den åbne rådgivning foregår om torsdagen fra kl. 12.30 til 14.30

 

Det foregår i lige uger  på:

Skovgårdens Aktivitets- og forebyggelsescenter

Skovgården 2

3500 Værløse

Alle er velkomne, og det kræver ikke tilmelding.  

 

KOM UD – for dig der har demens inde på livet

Kom ud og bevæg dig i naturen sammen med andre under uformelle rammer.

Det er både for dig, der er ramt af en demenssygdom, eller er pårørende. Vi mødes og drikker kaffe inden vi går en tur, og undervejs er der let træning med naturens materialer. Er du dårligt gående er der stadigvæk mulighed for at deltage, da der altid er nogle tilbage for at holde gang i bålet og passe på tingene. Vi afslutter med bål, kaffe og en ristet pølse eller andet spiseligt.

Vi mødes som udgangspunkt den 3. tirsdag i måneden kl. 13.30. Mødested oplyses ved henvendelse til arrangørerne. Det vil altid være et sted i Furesø kommune. Mulige mødesteder er Bavnesletten, Naturskolen ved Fiskebæk, skolelandbruget i Farum. Man har altid mulighed for at bruge Flextur til, at blive kørt til det aktuelle mødested.

Du kan tilmelde dig samt få yderligere information ved at kontakte demenskonsulent Trine Oemann på e-mail: demens@furesoe.dk eller på telefon:  7216 5787.

Støtte til pårørende

Furesø Kommune har tilbud om deltagelse i pårørendegrupper, pårørendekurser samt råd og vejledning fra en demenskoordinator eller demenskonsulent. Læs mere om de forskellige tilbud til pårørende. Kontakt eventuelt demenskoordinatoren på  telefon 72355630

Furesø Kommune har tilbud om deltagelse i pårørendegrupper samt råd og vejledning fra en demenskoordinator. Læs mere om de forskellige tilbud til pårørende. 

 

 

Vil du vide mere?

Videnscenter for Demens

Alzheimerforeningen

Grib om Livet

Demensnet

Sidst opdateret 07. december 2018

Kontakt

Demenskoordinator

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf. 7235 5617
E-mail: demens@furesoe.dk

Visitationen

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 5630

Skriv til os via Digital Post

Åbningstider

Mandag til fredag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-17

Find Visitationen på Krak